paksunniskan@gmail.com

Lohja

Kennel Paksunniskan – facebook

Kuvassa Rottwood Tayca

Pentuja – Kevät 2023

maalis 18, 2023 | Pentuja

Rottwood Bearla eli Helmi on astutettu saksassa 8.2.23.

Helmin tiineys on todettu ultraäänellä 9.3.23.

Pentuja odotetaan syntyvän viikolla 15.

Paksunniskan B-pennut tullaan luovuttamaan 7 viikon ikäisenä eläinlääkärin tarkastamana, sirutettuna ja useasti madotettuna. Pennut elävät ensimmäiset 7 viikkoa Helmin ja sen perheen keskiössä. Tänä aikana pennut saavat paljon käsittelyä, ihmiskontaktia, kontaktia myös perheen muihin lemmikeihin (kissat, kanat, puput) ja oppivat elämään ns. normaalia perhe-elämää ihmisten kanssa. Pennuilla on myös mahdollisuus ulkoilla kevään edetessä ja päästä kokemaan erilaisia alustoja sekä kokemuksia myös ulkona. Koska pennuille halutaan antaa rauha kasvuun elämän alkutaipaleella, niitä pääsee katsomaan vasta 4 vkosta alkaen.

Paksunniskan B-pentue on tehty, – yhteistyössä Helmin omistajan kanssa, Kennelliiton poikkeusluvalla, jossa on mukana rotuyhdistyksen (SRY) puolto. Poikkeuslupaa tarvittiin siksi, että ulkomaisella uroksella on jo Suomessa kaksi pentuetta ja Helmiltä puuttuu astutushetkellä tarvittava luonteen määritelmä eli luonnetesti tai MH-luonnekuvaus. Helmi tullaan MH-kuvaamaan synnytyksen jälkeen ennen pentujen rekisteröinnin takarajaa (4kk). MH-luonnekuvaustuloksen perusteella pennut rekisteröidään joko FI- tai ER-rekisteriin. ER-rekisteröinti tarkoittaa sitä, että pennut ovat jalostuskiellossa, mutta se ei estä omistajaa osallistumasta kokeisiin, näyttelyihin ja muihin virallisiin testeihin jatkossa. Helmin pentueesta odotetaan aktiivisia koiria, jotka olisivat rotutyypillisiä ja soveltuisivat harrastamiseen ja mukaan monipuoliseen tekemiseen.

Kun harkitset Rottweileria koirana, – ja jotta elämä rottweilerin kanssa olisi mahdollisimman mutkatonta, tulee muistaa, että Rottweiler vaatii johdonmukaisen kasvatuksen ja peruskoulutuksen. Rottweiler on ystävällinen ja lojaali perheenjäsen, mutta palveluskoirarotuna myös koira, jolta löytyy luontaista dominanssia, aktiivisuutta ja temperamenttia. Tämä tulisi ottaa huomioon harkitessa pennun ottamista. Kennel Paksunniskan valistaa pennunomistajia parhaansa mukaan. Suosittelen, että pennunomistajat kävisivät Rottweilerin-omistajakurssin, josta saa rodusta paljon tietoa. Kannatan liittymistä Suomen Rottweiler-yhdistykseen, joiden sivuilta löytyy rodusta lisätietoa sekä alaosastojen yhteystiedot harrastamisesta kiinnostuneille.

Toivon pennunomistajilta aktiivisuutta koiran kanssa tekemiseen ja perehtymistä rotuun. Harrastamiseen on myös mahdollista saada neuvoja ja vinkkejä. Olen valmis auttamaan ja pohtimaan yhdessä miten edetä, jos jokin askarruttaa pennun kanssa. Pyrin siihen, että kasvattieni omistajilla on kasvattajan tuki olemassa koko koiran eliniän ajan. 😊